Daion produceerde mooie gitaren met een geweldige klankkleur in een lage prijsklasse.

Daion Mugen Mark

De Mugen Mark gitaren zijn dreadnought gitaren (body ontwikkeld door  C.F. Martin & Company).
Deze lijn omvat de volgende types:

Mark Junior
Mark I
Mark II
Mark III
Mark IV
MarkV

De Mark I, III en V zijn ook als 12-snarig model uitgegeven.

Het grootste deel van de Mark-serie afgebeeld in de verschillende Daion brochures hebben een ongewone traanvormige slagplaat van palissander fineer onder het klankgat.

De modellen vertonen een toenemende hoeveelheid versiering van model I t/m V met als hoogtepunt de Mark 5 met een prachtig versierd klankgat, purfling met decoratieve binding en snorvormige bridge.

Daion Legacy

De Legacy Serie omvat drie modellen, de L9, L99 en L999, waarvan de eerste een headstock van sparrenhout heeft, terwijl de duurdere twee een stevige cederhouten headstock hebben, gekleurd met een donkere afwerking. De Legacy-serie zijn zogenaamde "parlor" gitaren, alle drie de modellen hebben een unieke kast die aan de bovenkant smaller is dan de standaard akoestische gitaar en die heldere hoge tonen en dreunende lage tonen produceren. Hiermee geven ze deze gitaren een bijzondere uitstraling

Daion Year

De Year Serie blijft populair bij iedereen die een van deze gitaren weet te vinden. Er zijn maar weinig mensen die afstand doen van een van deze gitaren wanneer ze er eenmaal op gespeeld hebben.
De '78, '79 en '80 modellen werden traditioneel vormgegeven, hoewel het '80 model een ongewoon ovaal klankgat heeft en een slagplaat met een unieke vorm.
De '81 of Caribou en Gazelle-modellen zijn weer een ander uniek ontwerp van Daion. Deze electro-akoestische modellen hebben een cutaway bij de nek en een andere symmetrische cutaway aan de onderkant van de gitaar, vergelijkbaar met de Headhunter cutaway.
Ze hebben ook een ovaal klankgat dat vergelijkbaar is met het '80 Jaar model. Het '82-model is een jumbo akoestisch met een massief cederhouten bovenblad, een messing brug (topkam), messing zadel en een unieke wijnrode afwerking. Alle Year Serie modellen zijn ook vervaardigd in een 12 snarige uitvoering, met uitzondering van de '79.

Daion Classic

Op het gebied van akoestische gitaren, produceerde Daion ook wat zij noemden Classic gitaren, meer herkenbaar als nylon snarige klassieke- of Spaanse gitaren. Deze gitaren hebben een headstock van cederhout, mahonie hals, palissander bridge en een benen nut en saddle. De DC-200 heeft een headstock van cederhout met een palissander toets, en mahonie achter- en zijkanten. De DC-300 heeft een massieve headstock van cederhout, palissander zij -en achterkant, en een "ebonized (zwart gemaakte)" palissander fingerboard.