Daion Power Mark

Daion produceerde een aantal unieke en prachtige elektrische gitaren. De meest bijzondere waren de Power Mark X / XX gitaren en bassen. Deze wordt gekenmerkt door een gelamineerde neck-through hals, met een koperen nut en een "string-through-body" bridge. Dit ontwerp, waarin de tuners, nut en bridge waren gemonteerd op een enkel, gelamineerd stuk hout, heeft een geweldige sustain en produceert een ongelooflijke klank. De humbucker gitaarelementen kunnen ook worden overgeschakeld naar een single-coil element, waardoor deze gitaar een veelzijdigheid heeft die ongeëvenaard was in die tijd. Met deze gitaren kun je vette tonen evenals warme Strat-achtige tonen genereren. Alle Daion elektronica kan worden herkend door de bijzondere vorm van de de headstock en de gestileerde Daion stemvork. Zij die bekend zijn met deze instrumenten, herkennen de gelamineerde doorlopende hals al van verre, zelfs in een drukke, rokerige zaal.

Daion Savage 

De Savage gitaren zijn ook veelzijdige modellen, met een unieke klankkast. Ze lijken op de Power Mark klankkast, maar met bredere cutaways bij de hals. De Savage heeft ook een asymmetrische cutaway aan de onderkant van de gitaar, waardoor ze een aparte vorm heeft. Er bestaan twee modellen; de Savage en de Barbarian, ontworpen met een set-in neck en soortgelijke elektronica als de Power Mark. Deze gitaren werden afgewerkt in een aantal effen kleuren, in plaats van de gekleurde, houtnerf-afwerking van de Power Mark.

 
Daion Semi-Akoestisch

Het semi-akoestische model van Daion is de Headhunter, een ontwerp losjes gebaseerd op de Gibson 335-S. De officiele benaming voorde Headhunter is: HH-555, dit semi-holle ontwerp heeft een symmetrische cutaway aan de onderkant van de gitaar vergelijkbaar met de cutaway op de Savage. Deze modellen hebben een center block van gelamineerd esdoorn en spar met klankgaten in de vorm van een F-sleutel. De bedoeling hiervan is om een warmere toon te verkrijgen en de sustain te verhogen. De Headhunter heeft ook het string-through-body ontwerp wat de sustain verhoogt, ongewoon voor een semi-akoestische gitaar. Veel online reviewers van deze gitaren geven hoog op over de toon en sustain van de Headhunter. De Headhunters zijn meestal afgewerkt in verschillende kleuren die de gevlamde esdoorn top en rug benadrukken en heeft een paar kenmerkende humbuckers met coil splitter mini-schakelaars voor elke pickup, net als op de Power Mark.

 

Daion Rockson/Performer

 

Daion maakte ook diverse andere modellen onder de namen Rockson en Performer. Deze werden nauwkeurig gemodelleerd naar de Stratocaster en Les Paul body met dezelfde elektronica. Het is niet duidelijk of deze tijdens het MCI tijdperk gemaakt werden. Misschien zijn ze zelfs nooit in de VS vekocht. Men kan zich niet herinneren ze ooit gezien te hebben in de muziek winkels in Waco of Austin, maar wel de akoestische Daions en de Power-Mark. De Performer lijkt hoofdzakelijk uitgevoerd te zijn naar de VS, terwijl er wordt gespeculeerd dat de Rockson werd geëxporteerd naar Australië. Veel van de Rockson Daions op eBay worden aangeboden in Australië. Er is ook enig bewijs dat enkele van deze post-MCI modellen daadwerkelijk werden gebouwd en geassembleerd in Korea en niet in de fabriek uit het MCI Daion tijdperk. Online reviews wijzen op het bestaan ​​van de Flying V en SG-modellen, hoewel daar weinig bewijs van lijkt te zijn.