Werk in uitvoeringWelkom bij de Nederlandse Daion website, een site gewijd aan deze vaak over het hoofd geziene vintage gitaren uit Japan, vervaardigd aan het eind van de jaren '70 tot de vroege jaren '80 van de vorige eeuw. De meeste mensen zijn aangenaam verrast wanneer ze voor het eerst zo’n
instrument bespelen

 

Het merk wordt wel de "Forgotten Marque" genoemd, maar iedereen die een van deze mooie gitaren in handen heeft herkent direct de gestileerde stemvork die op de headstock van bijna elke Daion gitaar staat.
Bijna net zo herkenbaar als de stemvork is het kenmerkende Daion schrift, dat op het label aan de binnenkant van hun akoestische gitaren staat, op veel headstocks en in al hun advertenties, brochures en catalogi.

Wat is er nu zo bijzonder aan deze gitaren?
De 9-delige doorlopende hals van de Power-serie gitaren en bassen is nog een ander uniek element van Daion. Als je nog nooit op een gitaar hebt gespeeld met een doorlopende hals, prijs jezelf gelukkig, want als je er eenmaal aan begint ben je verkocht. Elke volgende keer dat je op een gitaar met een geschroefde hals speelt, vind je ze onhandig en gebrekkig in ontwerp. Natuurlijk is dit eigenlijk alleen duidelijk bij het spelen boven de 15e fret.